KUMIN U PRAHU 100 g

KUMIN U PRAHU 100 g

KUMIN U PRAHU MLJEVENI 100 g

Tradicionalni turski začin je i kumin koji je izgledom sličan kimu, ali mu je miris i okus posve različit. Okus kumina je oštar i ljutkast s malo gorčine. Prije začinjanja jela kumin je dobro malo popržiti kako bi se razvila puna aroma.

Kumin sadrži eterično ulje te pomaže kod nadutosti, kolika, loše probave i proljeva. Kumin potječe iz Turkestana što u doslovnom prijevodu znači Zemlja Turaka, a odnosi se na područje Centralne Azije.

Kumin koji se upotrebljava kao začin ustvari su sjemenke biljke. Koriste se cijele ili u prahu. Odlikuje ih specifičan miris i bogatstvo hranjivih sastojaka, među ostalim željeza, vitamina C i mangana. Neizbježan su sastojak mješavina začina kao što su curry i garam masala.

Kumin sadrži spojeve koji potiču probavu na način da stimuliraju lučenje sline, žuči i drugih esencijalnih tvari u probavnom sustavu, a ujedno umanjuju nadutost. Također, djeluje kao blagi laksativ te svojim antibakterijskim te antimikotičkim svojstvima umanjuje mogućnost nastanka hemeroida.

Kumin dominira u tri velike svjetske kuhinje: meksičkoj, indijskoj i bliskoistočnoj. Prirodno je rasprostranjen od istočnog Mediterana do Indije. U indijskoj je kuhinji rasprostranjen među ostalim i iz razloga što oko 30 posto Indijaca ne jede meso, a na bliskom istoku je prehrana siromašna mesom, a bogata povrćem i mahunarkama.

Malo koji začin se slaže s raznim vrstama povrća i mahunarki kao kumin – jak i aromatičan, on dobro ide s varivima, popečcima, umacima, u bilo kojoj varijanti u kojoj ima malo vrele masnoće u kojoj se može kratko pržiti i pustiti svoje arome.Sastav: 100% mljeveni kumin

Zemlja porijekla: Indija

Volumen: 100 g

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži / dostupno na upit


Na tržište stavlja Alfa koncept d.o.o., Hrvatskog Proljeća 28/2, 10000 Zagreb, 091/4555-075, info@indigena.hr

  • Views: 1465
  • Proizvođač: INDIGENA
  • Model: ZH6011
  • Dostupnost: Dostupno
  • 15,00kn
  • Cijena za jedinicu mjere: 150,00 kn/kg

Tagovi: KUMIN