KORIJANDER MLJEVENI 100 g

KORIJANDER MLJEVENI 100 g

KORIJANDER MLJEVENI 100 g

Korijander (coriandrum sativum) je biljka koja potječe iz Južne Europe i sa Srednjeg Istoka. Visoka je između 30 i 90 cm, a njezino lišće i plodovi imaju specifičan miris pa se koriste kao začin i dodatak mnogim jelima.

Naziv potječe od grčke riječi koriannon, što znači stjenica, a vezano je upravo za specifičan miris listova. Osim što se primjenjuje kao začin, korijander ima mnogo pozitivnih učinaka na zdravlje.

Korijander je bogat eteričnim uljima, proteinima, vitaminom C i organskim kiselina, a njegovo ulje sadrži oko 70 posto linalola, kao i pineol, borneol, limonen i geraniol.

Korijander je jedno od najboljih prirodnih sredstava za čišćenje organizma od toksina i teških metala. Ova biljka je snažni prirodni kelat, (veže na sebe čestice otrova i teških metala, kao što su živa i olovo i izbacuje ih iz organizma). Korijander može biti od velike korsiti za detoksikaciju organizma i očuvanje zdravlja.

Osim šta se koristi za pripremu slanih jela kao meso, kobasice, sosevi i povrće, korijander se koristi za kompote, za božične kolače (Lebkuechengewuerz). marinade (pac) te u vodi u kojoj se kuha sipa ili hobotnica.Sastav: 100% mljeveni korijander

Zemlja porijekla: Italija

Volumen: 100 g

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži / dostupno na upit


Na tržište stavlja Alfa koncept d.o.o., Hrvatskog Proljeća 28/2, 10000 Zagreb, 091/4555-075, info@indigena.hr

  • Views: 981
  • Proizvođač: INDIGENA
  • Model: ZH6012
  • Dostupnost: Dostupno
  • 15,00kn
  • Cijena za jedinicu mjere: 150,00 kn/kg

Tagovi: KORIJANDER