CURRY MLJLEVENI 100 g

CURRY MLJLEVENI 100 g

CURRY MLJEVENI 100 g

Curry ili kari u prahu je britanski naziv za začin, nastao za vrijeme njihove kolonijalne vladavine u Indiji. Riječ "kari", od koje je nastala engleska riječ "curry", potječe iz južne Indije i općenito označava, vrlo začinjeno kuhano jelo od različitih vrsta namirnica.

Međutim, na Zapadu je značenje dosta prošireno i odnosi se na bilo koji začinjeni umak, kuhan na način južnoazijske kuhinje. Znanost je brojnim studijama potvrdila ljekovito djelovanje curryja na zdravlje ljudi, te preporučuje indijsku prehranu jednom ili dvaput tjedno.

Curry je začinska mješavina, koja može sadržavati od 5 do 30 različitih začina. Osnovu većine curry mješavina čine korijander, kurkuma, kim i piskavica. Ovisno od recepture dodatni sastojci mogu biti čili, đumbir, češnjak, komorač, klinčić, gorušica, kardamom, muškatni oraščić, cimet, crveni i crni papar.

U Indiji se začinske mješavine razlikuju ovisno o kuharu, području, kasti i običajima. Začinska mješavina koja se upotrebljava u tradicionalnoj indijskoj pripremi jela je garam masala, a sastav ovisi o vrsti jela koju valja začiniti ili o tipu kuhinje.Sastav: 100% mljeveni curry

Zemlja porijekla: Indija

Volumen: 100 g

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži / dostupno na upit


Na tržište stavlja Alfa koncept d.o.o., Hrvatskog Proljeća 28/2, 10000 Zagreb, 091/4555-075, info@indigena.hr

  • Views: 574
  • Proizvođač: INDIGENA
  • Model: ZH6010
  • Dostupnost: Dostupno
  • 15,00kn
  • Cijena za jedinicu mjere: 150,00 kn/kg

Tagovi: CURRY