BIO LANENO ULJE 250 ml

BIO LANENO ULJE 250 ml

BIO LANENO ULJE 250 ml

Laneno ulje je značajno jer u svom sastavu sadrži antiokisadnse, polinezasićene masne kiseline te i α-linolensku masnu kiselinu. α-linolenska masna kiselina se u organizmu konvertira u omega-3 masne kiseline koje imaju protuupalno djelovanje.

Maslinovo ulje u svom sastavu sadrži najviše mononezasićenih masnih kiselina, poput oleinske masne kiseline, a u odnosu na laneno ulje bogatije je antioksidasnima koji su zaslužni za od bržeg zacjeljivanja rana, pa sve do smanjenja kolesterola.


Ipak iskoristivost omega- 3 masne kiseline iz lanenog ulja (α-linolensku) značajno ovisi o kvaliteti ostale prehrane i o organizmu čovjeka, te nije uvijek pogodno kao izvor omega 3 masnik kiselina u prehrani.

Ulje sjemenki lana može se kombinirati na više načina u prehrani. Neki preporučuju sa već spomenutim svježim kravljim sirom jer je prije svega manje masno pa „lakše“ upije masnoću iz lanenog ulja, a ujedno služi kao transportna jedinica masnim kiselinama iz ulja do stanica u organizmu.


Laneno ulje je osjetljivo, sklono oksidaciji. Kako ćemo znati da se pokvarilo i da su se oslobodili štetni sastojci? Nećete uopće sumnjati da ga trebate baciti jer će biti neugodnog okusa i oštrog, lošeg mirisa. Zato ga treba čuvati u hladnjaku, dobro zatvorenog. I ulje u kapsulama također kao i vrećicu sa sjemenkama.Sastojci: 100% hladno prešano ulje lanenih sjemenki iz ekološkog uzgoja


Zemlja podrijetla: EU

Volumen: 250 ml

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži / dostupno na upit


Na tržište stavlja Alfa koncept d.o.o., Hrvatskog Proljeća 28/2, 10000 Zagreb, 091/4555-075, info@indigena.hr

  • Views: 2190
  • Proizvođač: INDIGENA
  • Model: ZH0005a
  • Dostupnost: Dostupno
  • 21,50kn
  • Cijena za jedinicu mjere: 86,00 kn/L

Tagovi: ULJA