SJEMENKE SUNCOKRETA 250g

SJEMENKE SUNCOKRETA 250g

SJEMENKE SUNCOKRETA 250g

Sjemenke suncokreta se s razlogom smatraju zdravom grickalicom jer osim što su zasitne vrlo su bogate nutrijentima. Smatra se da potječu iz Meksika i Perua i koriste se već preko 5000 godina.

Sjemenke suncokreta su odličan izvor vitamina E, bogate su ugljikohidratima, sadrže nezasicene masne kiseline te stoga odlično utječu na krvožilni sustav. One sadrže vrlo visoku razinu ulja pa su izvor polinezasićenih masnih kiselina te fitosterola koji imaju važnu ulogu pri održavanju zdravlja kardiovaskularnog sustava i normalne razine kolesterola.


35 g sjemenki zadovoljava oko 82% dnevnih potreba čovjeka za vitaminom E, čak 70% potreba za bakrom, 45% za vitaminom B1 te oko 30% potreba za magnezijem, selenom, fosforom, manganom, vitaminom B6. Bogate su i folatom i vitaminom B3.

Sjemenke suncokreta dijele sudbinu ostalih sjemenki – popularne su grickalice i učestali dodatak kruhu i raznim pekarskim proizvodima. Ali i one mogu biti odličan dodatak omiljenim žitaricama, jogurtu ili salati od tune ili piletine.


Obična pečena jaja će dobiti poseban ukus ako im se dodaju sjemenke suncokreta.Također, propržene i samljevene sjemenke upotpunit će i razna variva i umake.Sastav: 100% sjemenke suncokreta

Zemlja porijekla: EU

Volumen: 250g

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži / dostupno na upit


Na tržište stavlja Alfa koncept d.o.o., Hrvatskog Proljeća 28/2, 10000 Zagreb, 091/4555-075, info@indigena.hr

  • Views: 78
  • Proizvođač: INDIGENA
  • Model: ZH4004
  • Dostupnost: Dostupno
  • 10,00kn
  • Cijena za jedinicu mjere: 40,00 kn/kg

Tagovi: SJEMENKE