Sjemenke bijelog sezama 1000g

Sjemenke bijelog sezama 1000g

SJEMENKE BIJELOG SEZAMA 1000 g

Malene su sjemenke sezama jedan od najstarijih poznatih začina, stoga i ne čudi da su se dodavale krušnim proizvodima još u vrijeme drevnog Egipta. Sezamu kineska medicina pripisuje ljekovita svojstva, a smatrana je i namirnicom koja usporava starenje.

Polovicu sadržaja sjemenki sezama čine ulja čija se vrijednost očituje visokim udjelom oleinske i linolne masne kiseline, dok oko petinu sadržaja čine proteini visoke biološke vrijednosti. Sezamove su sjemenke vrlo dobar izvor bakra i mangana, a ističu se i sadržajem magnezija, kalcija, željeza, vitamina B1, zinka te prehrambenih vlakana.


Sjemenke sezama svakom jelu dodaju hrskavost i ugodnu blago orašastu aromu. Osim što su dobar izvor bakra, mangana, kalcija, magnezija, željeza, vitamina B1, zinka sadrže i sezamin. Sezamin pripada skupini lignina-vlaknima koja su se pokazala dobra za snižavanje kolesterola u krvi, prevenciji povišenog krvnog tlaka te također sezamin štiti i jetru od oksidativnih oštećenja.

Sjemenke sezama sadrže visoku koncentraciju sezamovog ulja koje je cijenjeno zbog svoje stabilnosti i sezam je jedna od prvih biljaka korištenih za proizvodnju ulja.


Način upotrebe: Odlične su kao dodatak domaćim kruhovima, pecivima i kolačima te dodatak pri pohanju mesa i povrća, a možete ga probati i staviti u omiljeni sendvič. Kako bi vaše kuhano povrće bilo još bogatije nutrijentima, posipajte ga sjemenkama sezama (npr cvjetaču,kelj na lešo...)Sastav: 100% sjemenke bijelog sezama

Zemlja porijekla: EU

Volumen: 1000 g

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži / dostupno na upit


Na tržište stavlja: Alfa koncept d.o.o., Hrvatskog proljeća 28/2, 10000 Zagreb, 091/4555-075, info@indigena.hr

  • Views: 326
  • Proizvođač: INDIGENA
  • Model: ZH4002a
  • Dostupnost: Dostupno
  • 30,00kn
  • Cijena za jedinicu mjere: 30,00 kn/kg

Tagovi: SJEMENKE