COUS COUS 500 g

COUS COUS 500 g

COUS COUS 500 g

Cous-cous je proizvod od pšenice tj. žitna kaša podrijetlom s Bliskog istoka (Jordan, Libanon, Palestina) i Magreba (Alžir, Maroko) dobivena miješanjem "ljepka" od tvrde pšenice (semoline) i vode u pari.

Cous-cous se sastoji od puno sitnih granula, lagane, mekane teksture koja posjeduje blagi okus, ali lako upija okuse drugih sastojaka. Zato je jako dobra baza za povrtna i mesna jela.

Cous-cous se često koristi kao zamjena za rižu, ali sadrži manje kalorija. Kvalitetan je izvor ugljikohidrata, koji se sporije razgrađuju na glukozu od rafiniranih ugljikohidrata kao što je bijeli kruh. Preporučuje se odabrati cous-cous od cjelovitog zrna. Za razliku od većine žitarica cous-cous je bogatiji bjelančevinama.

Mnoge osobe koje žele izgubiti na težini u režim prehrane dodaju cous-cous. Bogat je vlaknima koja se ne razgrađuju u probavi, ali bubre te daju produženi osjećaj sitosti. Doprinose uravnoteženoj razini glukoze u krvi i snižavanju kolesterola. Neki podaci upućuju da vlakna iz žitarica (za razliku od vlakana iz drugih izvora) posebno doprinose zaštiti od pojave tumora probavnih organa.Sastav: 100% cous cous zrno


Zemlja porijekla: Italija

Volumen: 500 g

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži / dostupno na upit


Na tržište stavlja Alfa koncept d.o.o., Hrvatskog Proljeća 28/2, 10000 Zagreb, 091/4555-075, info@indigena.hr

  • Views: 15
  • Proizvođač: RAZNI
  • Model: ADV0061
  • Dostupnost: Dostupno
  • 16,00kn
  • Cijena za jedinicu mjere: 32,00 kn/kg

Tagovi: ŽITARICE