SUHE ŠLJIVE BEZ KOŠTICA 100 g

SUHE ŠLJIVE BEZ KOŠTICA 100 g

SUHE ŠLJIVE BEZ KOŠTICA 100 g

Poput mnogog drugog važnog i poznatog voća i šljive nam potječu sa Kavkaza, odnosno iz jugozapadnih djelova Azije. Smatra se da su njihove voćke čak ukrašavale jedno od svjetskih čuda prošlosti - viseće vrtove u starom Babilonu.

Postoje mnoge poznate sorte šljiva, neke se koriste u svježem stanju, a druge se moraju kuhati prije upotrebe. Najznačajnije i najkorištenije sorte jesu Prunus domestica ili europska šljiva i Prunus salicina ili japanska šljiva.Šljive spadaju među lužnato voće bogato raznim vitaminima i mineralima. Suhe šljive su posebno bogate vitaminom A, riboflavinom i vitaminom C, te kalcijem i magnezijem.

One imaju i medicinsko značenje zahvaljujući svom umjerenom, prirodnom laksativnom učinku koji se može iskoristiti kod slučajeva zatvora, naročito kod male djece i kod starijih ljudi.Osim toga, istraživanja vezana za antioksidativna i antikancerogena svojstva voća, pokazala su da su suhe šljive među najbogatijim plodovima ne samo voća, već i povrća sa tim svojstvima.

Uz uživanje u svježim plodovima, šljivu možemo koristiti i u pripremi različitih voćnih salata, deserta, marmelada i pekmeza, umaka i kompota.Sastav: 100% suhe šljive bez košticaZemlja porijekla: Čile

Volumen: 100 g

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži / dostupno na upitNa tržište stavlja Advent d.o.o., Šijanska cesta 5, 52100 Pula

  • Views: 350
  • Proizvođač: RAZNI
  • Model: ADV0041
  • Dostupnost: Dostupno
  • 7,50kn
  • Cijena za jedinicu mjere: 75,00 kn/kg

Tagovi: SUHO VOĆE