CRVENA LEĆA 500 G

CRVENA LEĆA 500 G

CRVENA LEĆA 500 g

Postoji nekoliko vrsta leće: zelena, smeđa, crvena, žuta i crna. Zelena i smeđa odličan su izbor za pripremu variva (gdje leća može biti glavni sastojak ili dodatak primjerice varivu od žitarica), dok se ostale mogu kombinirati i “na suho”.

Ova izuzetno korisna namirnica ima nevjerovatnih 26 grama proteina na 100 grama namirnice. Kada je još kombinirate sa nekom žitaricom onda jedna drugu nadopunjavaju po pitanju aminokiselinskog sastava pa dobijete puno kvalitetnih aminokiselina na okupu.Energetski daje oko 350 kalorija. Sadrži kvalitetne složene ugljikohidrate 60g na 100g i nevjerojatnih 30 g vlakana koja su dijelom topljiva(snižavaju kolesterol), a dijelom netopljiva(pomažu probavu i usporavaju brze uglikohidrate).

Imaju izrazito nizak glikemijski indeks od samo 29 što je jako povoljno. Ima samo 1g masti i to povoljnih omega3 i omega6 masnih kiselina.Jako je bogata željezom i zato posebna preporuka ženama u sportu da zbog sklonosti ka anemiji redovito koriste ovu namirnicu. Obiluje magnezijem i molibdenom. Od vitamina izuzetno je bogata folnom kiselinom.

Može se činiti kao mali obrok, ali leća je iznimno zasitna namirnica. Leća se priprema brže od ostalih mahunarki, ovisno o vrsti, od desetak (crvena), tridesetak (crna) do 45 minuta (smeđa, zelena).Zemlja porijekla: KanadaSastav: 100% crvena leća

Volumen: 500 g

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži / dostupno na upitNa tržište stavlja Primorac d.o.o., Pašmanska 20, 10000 Zagreb

  • Views: 183
  • Proizvođač: VEDRINI
  • Model: PRI0003
  • Dostupnost: Dostupno
  • 14,90kn
  • Cijena za jedinicu mjere: 29,80 kn/kg

Tagovi: mahunarke