MOĆNA NARODNA TINKTURA

Posted by Kristina 29/09/2017 0 Comment(s) Vodič kroz zdravlje,

Češnjak (bijeli luk, lat. - allium sativum) je biljka vrlo jakog okusa, koja je poznata zbog svojih vrhunskih kulinarskih i medicinskih svojstava.

 

Glavni sastojak češnjaka je allicin koji posjeduje čudesno antibakterijsko, antivirusno, antigljivično, antiparazitsko i antioksidacijsko djelovanje.

 

Podrijetlom iz centralne Azije, češnjak je jedna od najstarijih kultiviranih biljaka u svijetu koja se uzgaja već preko 5000 godina.

 

Izgleda da su Egipćani prvi počeli uzgajati ovu biljku koja je igrala važnu ulogu u njihovoj kulturi.

Češnjak su Egipćani smatrali svetom biljkom, a pronađen je u grobnicama faraona.

 

O ljekovitim svojstvima bijelog luka jako su dobro znali drevne Grci i Rimljani, čiji su atleti jeli češnjak prije sportskih natjecanja.

Prije nego što su krenuli u rat, grčki i rimski vojnici su konzumirali češnjak da bi povećali izdržljivost i otpornost na bolesti.

 

Kasnije, bijeli luk se proširio i u druga područja svijeta, u 6 stoljeću češnjak se počeo uzgajati u Kini i Indiji, gdje je poznat zbog svojih terapeutskih svojstava.

 

Već stotinama godina češnjak je omiljena biljka mnogih naroda zbog okusa i svog ljekovitog djelovanja. 

 

Terapija tinkturom od češnjaka, prema stručnjacima koji su je proučavali i pripremali, oslobađa organizam masnih i vapnenastih naslaga, poboljšava razmjenu tvari u tijelu te povećava elastičnost krvnih žila.

 

Sprječava infarkt,sklerozu, stenokardiju, apopleksiju (izljev krvi u mozak) i stvaranje tumora, otklanja šum u glavi, poboljšava vid,pomlađuje organizam. 

 

Sprječava gripu i prehladu,truljenje u crijevima,snižava kolesterol i lipide u krvi,odlično sredstvo protiv amebne dizenterije tifusa i nekih drugih infektivnih bolesti.

 

Izvrsno djeluje kod visokog krvnog tlaka i ateroskleroze,ubija bakterije i neutralizira otrove u organizmu.

Ova čudesna narodna tinktura stimulira rad jetre i bubrega, pomaže kod reume, šećerne bolesti, astme, glavobolje, umora, nesanice, gljivične upale uha i liječenja candide.

 

 

Kako koristiti tinkturu :

 

  • 1. dan: 1 kapi prije doručka, 2 kapi prije ručka i 3 kapi prije večere
  • 2. dan: 4 kapi prije doručka, 5 kapi prije ručka i 6 kapi prije večere
  • 3. dan: 7 kapi prije doručka, 8 kapi prije ručka i 9 kapi prije večere
  • 4. dan: 10 kapi prije doručka, 11 kapi prije ručka i 12 kapi prije večere
  • 5. dan: 13 kapi prije doručka, 14 kapi prije ručka i 15 kapi prije večere
  • 6. dan: 15 kapi prije doručka, 14 kapi prije ručka i 13 kapi prije večere
  • 7. dan: 12 kapi prije doručka, 11 kapi prije ručka i 10 kapi prije večere
  • 8. dan: 9 kapi prije doručka, 8 kapi prije ručka i 7 kapi prije večere
  • 9. dan: 6 kapi prije doručka, 5 kapi prije ručka i 4 kapi prije večere
  • 10. dan: 3 kapi prije doručka, 2 kapi prije ručka i 1 kapi prije večere

 

 

Upozorenja:

  • Ne uzimati ako ste preosjetljivi na češnjak
  • Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama
  • Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom
  • Kod osoba koje uzimaju antikoagulanse i lijekove za snižavanje krvnog tlaka potreban je oprez jer može pojačati djelovanje tih lijekova
  • Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti