MAGNEZIJEVO ULJE

Posted by Kristina 12/04/2017 0 Comment(s) Vodič kroz zdravlje,

Magnezijevo ulje je gušća tekućina koja je zbog osjećaja na koži dobila naziv magnezijevo ulje.

 

Može se lagano utrljati u kožu kako bi apsorpcija bila bolja i brža, pod uvjetom da koža nije previše osjetljiva.

 

Ostavi se na tijelu dva, tri sata (može i preko noći) i potom se može isprati, što nije neophodno. Moguć osjećaj golicanja i topline po koži je normalan. Ako koža pocrveni i to crvenilo potraje duže od sat vremena, za sljedeće prskanje se napravi blaža otopina (s manje Magnezij klorida) ili se ranije ispere.

 

Može se prskati po cijelom tijelu ali posebna preporuka je da se naprska po trbuhu i ispod pazuha jer je tu najbolja apsorpcija.

 

Također je primijećeno da se bolje spava ako se prije spavanja naprska na ova dva mjesta (odnosno – tri, jer imamo dva pazuha).

 

Za bolna mjesta, preporuka je da se naprave oblozi koji se mogu držati i preko noći.

 

Ako imate problema s nemirnim nogama, tjeskobom, nesanicom, iscrpljenošću, lošom probavom vjerojatno Vam u organizmu nedostaje magnezija

 

Pronaći odgovarajuće sredstvo koje će povisiti unutarstanične zalihe magnezija može biti jako teško. 

 

Oralni dodaci će često uzrokovati laksativne učinke pri razinama koje su preniske da bi nadoknadile staničnu opskrbu magnezijem gdje je to potrebno.

 

Magnezij je potreban za pravilnu probavu hrane. On djeluje kao koenzim u probavnom traktu, što znači da pomaže razgradnji hrane i asimiliranju hranjivih tvari u tijelu. Magnezij također pomaže u proizvodnji solne kiseline u želucu, te aktivira zdravu proizvodnju žuči u jetri.

 

Kao mineral, magnezij pomaže u pravilnom transportu kalija, kalcija i drugih hranjivih iona kroz stanične membrane.
Prema studiji objavljenoj 2006. u časopisu Modern Nutrition in Health and Disease, ovaj nutrijent pomaže u promicanju zdravih živčanih impulsa, kontrakcija mišića i normalnog srčanog ritma.

 

Magnezij ima jaki eliminacijski potencijal, što je važno za pravilno funkcioniranje sustava u organizmu. Teški metali, razne kemikalije i toksini imaju manje šanse nanošenja štete organizmu, ako je tijelo dovoljno opskrbljeno magnezijem.