BIO KAKAO U PRAHU 250 g

-11% BIO KAKAO U PRAHU 250 g

BIO KAKAO U PRAHU 250 g

Kakaovac (Theobroma cacao) je malo (4–8 m visine) zimzeleno stablo iz porodice malvaceae (nekada u pripisivana zastarjeloj porodici Sterculiaceae (lajničevke), rasprostranjeno duboko u tropskim šumama i tropskim regijama Amerike.

Postoje dvije značajnije teorije o podrijetlu divljeg kakaovca. Jedna grupa znanstvenika vjeruje da su originalne jedinke divljeg kakaovca rasle od jugoistočnog Meksika sve do rijeke Amazone, a kasnije bile kultivirane na ravnicama Južne Amerike. Najnovija proučavanja genetike te biljke pokazuju da kakaovac potječe iz tropskih područja Amazone, a poslije od strane čovjeka biva rasprostranjen do Srednje, čak i Sjeverne Amerike.

Plod drveta kakaovca (lat. Theobroma cacao ili hrana bogova) daje osnovnu sirovinu u proizvodnji čokolade, to je kakao (u astečkom cacaotl), neugledna je biljka što raste u tropskoj šumi od južnog Meksika do bazena Amazone.

Sirovi kakao, u zrnu, komadićima ili u prahu, po svojim nutritivnim svojstvima smatra se jednom od najhranjivijih namirnica na svijetu.Kakao sadrži više od 300 kemijskih tvari s pozitivnim učinkom na zdravlje.Po svom sastavu kakao je iznimno bogat antioksidansima koji su odgovorni za ukupno zdravlje organizma.



Sastav: 100% fino mljeveni prah kakaa



Zemlja porijekla: Dominikanska Republika

Volumen: 250 g

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži / dostupno na upit



Na tržište stavlja Alfa koncept d.o.o., Hrvatskog Proljeća 28/2, 10000 Zagreb, 091/4555-075, info@indigena.hr

  • Views: 686
  • Proizvođač: INDIGENA
  • Model: ZH3007
  • Dostupnost: Dostupno
  • 28,00kn
  • 25,00kn
  • Cijena za jedinicu mjere: 112,00 kn/kg

Tagovi: KAKAO