BIO Bučino ulje 500 ml AP

BIO Bučino ulje 500 ml AP

BIO BUČINO ULJE 500 ml

Bučino ulje po reputaciji zaostaje za hvaljenim ekstra djevičanskim maslinovim uljem, ipak njegov profil masnih kiselina i nutritivni sastav otkriva da je riječ o visoko kvalitetnoj namirnici koja zaslužuje stajati uz bok vječnom maslinovom ulju. Bučino ulje dobiva se iz bućinih sjemenki, tamno je zeleno boje, lako probavljivo i nutritivno vrlo vrijedno.

Dobiva se od sjemenki uljne buče (Cucurbita pepo) koje obiluju mineralima, vitaminima, proteinima i nezasićenim masnim kiselinama. Najkvalitetnije bučino ulje nastaje postupkom hladnog prešanja kojim je očuvana sva hranjiva vrijednost ove supernamirnice.

Dragocjen izvor vitamina D, E i K te magnezija, željeza, mangana, bakra, cinka i selena. Bakar i mangan važni su za otpornost organizma na stres. Bučino ulje prirodni je "antidepresiv" i zato što obiluje glutaminskom kiselinom koja sudjeluje u stvaranju serotonina, takozvanog hormona sreće.

Od davnina je bučino ulje poznato po protuupalnom i diuretskom učinku. Potiče rad bubrega, ublažava upale mokraćnog sustava, olakšava tegobe s prostatom. Poboljšava probavu, čisti crijeva od parazita te pomaže kod kolitisa i sindroma iritabilnog crijeva.

Ovo superulje iznimno je cijenjeno u kulinarstvu jer ima osebujnu orašastu aromu koja odlično oplemenjuje slana i slatka jela. Najčešće se dodaje salatama, a i izvrsno je i u umacima, varivima, jelima s povrćem i(li) mesom, kolačima... Bučino ulje najbolje je konzumirati u prirodnom obliku, bez termičke obrade, kako biste očuvali sve hranjive tvari.PROIZVEDENO U HRVATSKOJ

Sastojci: 100% bučino ulje iz ekološkog uzgoja


Volumen: 500 ml

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži / dostupno na upit


Na tržište stavlja OPG Andreja Petrović, Zagrebačka 238, 42000 Varaždin, www.eko-petrovic.hr

  • 79,90kn
  • Cijena za jedinicu mjere: 159,80 kn/L

Tagovi: ULJA