SJEMENKE CRNOG KIMA 500 g

SJEMENKE CRNOG KIMA 500 g

SJEMENKE CRNOG KIMA 500 g

Crni kim (Nigella sativa L. Ranunculaceae) je biljka porijeklom iz južne Azije. Korištenje crnog kima proteže se tisućama godina unatrag od drevnog Egipta, preko Biblije i Starog zavjeta te proroka Muhameda pa sve do današnjih dana.

Suvremena znanost istražuje ga tek nešto više od 50 godina, ali ta su znanstvena otkrića jednako veličanstvena kao i čudesne, mistične predaje o crnom kimu, o njegovom ulju ponajviše.


Sjemenke crnog kima sadrže proteine, ugljikohidrate, zasićene i nezasićene masne kiseline, tiamin, niacin, folnu kiselinu, kalcij, željezo, beta-karoten i mnogo drugih cijenjenih sastojaka. Najvrjedniji sastojak crnog kima su nezasićene masne kiseline, koje vraćaju ravnotežu lipidima u organizmu.

Sjemenke crnog kima koriste se kao začin u Indiji, zemljama Bliskog Istoka, Egiptu, Turskoj, Bangladeš. Sjemenke crnog kima koriste se za pripremu jela od povrća, dekoriranje i aromatiziranje salata, kao i za dekoraciju kruha i jela od riže.


Sjemenke crnog kima začin su koji ramazanskim lepinjama i naan-u (tradicionalnom kruhu popularnom u Pakistanu i zemljama Bliskog Istoka) daje neodoljivu aromu.

Crni kim je prirodni antibiotik i antivirotik, koji nema štetnih posljedica. Redovno konzumiranje sjemenki crnog kima će doprinijeti osnaživanju imunološkog sustava i tako pomoći u borbi protiv raznih bakterijskih i virusnih infekcija i prehlada.Sastav: 100% sjeme crnog kima

Zemlja porijekla: Indija

Volumen: 500 g

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži / dostupno na upit


Na tržište stavlja Alfa koncept d.o.o., Hrvatskog Proljeća 28/2, 10000 Zagreb, 091/4555-075, info@indigena.hr

  • Views: 529
  • Proizvođač: INDIGENA
  • Model: ZH4012
  • Dostupnost: Dostupno
  • 48,00kn
  • Cijena za jedinicu mjere: 96,00 kn/kg

Tagovi: SJEMENKE