BUČINE SJEMENKE 200g

BUČINE SJEMENKE 200g

BUČINE SJEMENKE 200g

Sjemenke bundeve, iako često zanemarene, zdrava su zamjena za grickalice. Sjemenke bundeve su odličan izbor za grickanje jer su bogate omega 3 masnim kiselinama koje su tijelu neophodne za održavanje zdravlja srca i reguliranje krvnog tlaka.

Bogate su mineralima, magnezijem, cinkom i bakrom neophodnim za zdravlje i jači imunitet. Četvrtina šalice sjemenki sadrži pola preporučenog dnevnog unosa magnezija. Ovaj je mineral važan za rad srca, nužan u strukturi kostiju i zuba te probavi, a smanjuje i rizik od srčanog i moždanog udara.

Ističu se i relativno visokim udjelom proteina (oko 25 %) te obiljem minerala, osobito fosfora, a zavidan je i sadržaj cinka i željeza. Od vitamina sjemenke bundeve su bogate vitaminom E i vitaminima B skupine (izuzev vitamina B12)

Od tih, oko 28% biljni protein sastavljen od aminokiselina koje ljudsko tijelo ne može proizvesti sami.46% masti sadrže vrijedne omega-3 masnih kiselina.

Sjemenke bundeve se odlično slažu sa salatama, bilo da ih samo posipate po njima bilo u obliku preljeva za salatu načinjenog od samljevenih sjemenki bundeve, češnjaka i peršina pomiješanih sa maslinovim uljem i limunovim sokom. Dodati ih možete i povrću, omiljenim žitaricama za doručak, jogurtu ,ali i smjesi za odreske od mesa i povrća.Sastav: 100% sjemenke bundeve

Zemlja porijekla: Republika Hrvatska

Volumen: 200g

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži / dostupno na upit


Na tržište stavlja Alfa koncept d.o.o., Hrvatskog Proljeća 28/2, 10000 Zagreb, 091/4555-075, info@dolinakonoplje.hr

  • Views: 1247
  • Proizvođač: INDIGENA
  • Model: ZH4008
  • Dostupnost: Dostupno
  • 25,00kn
  • Cijena za jedinicu mjere: 125,00 kn/kg

Tagovi: SJEMENKE