BIO Amarant zrno 500 g

BIO Amarant zrno 500 g

BIO AMARANT ZRNO 500 g

Amaranth je sitna i izuzetno hranjiva žitarica, prirodno ne sadrži gluten pa je popularna u paleo prehrani. Zrna amaranta su izvrsna u pudinzima, jutarnjim voćnim kašama i kašicama za djecu. Također je popularan u prehrani sportaša.

U važnije karakteristike amaranta ulazi i nizak sadržaj ugljikohidrata u odnosu na tradicionalne žitarice, međutim pokazuje puno bolje rezultate u sadržaju minerala, bjelančevina, vlakana i masnoća. Amarant je bogat vitaminima, sadržaj tokoferola, niacina i riboflavina nadopunjuje se još i vitaminima B1, B2, E i C.

Sitno sjeme amaranta je zanimljivo po tome što se nutritivno bogatstvo nalazi u unutrašnjosti zrna. Danas se od brašna amaranta pripremaju tijesta, kruhovi, a osim toga izvrsno je i za paniranje.

Možemo pripremiti zdrave, ukusne kokice od zrna amaranta. U čistu, suhu, jako zagrijanu posudu staviti nekoliko žlica amaranta i dobijemo male kokice. Amaranth je nježan, lagan, sočan i hranjiv, super je u kombinaciji s grahom ili u desertima sa zobenim mlijekom, kokosom i rogačem.Sastav: 100% zrno amaranta iz ekološkog uzgoja


Zemlja porijekla: Indija

Volumen: 500 g

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži / dostupno na upit


Na tržište stavlja Alfa koncept d.o.o., Hrvatskog Proljeća 28/2, 10000 Zagreb, 091/4555-075, info@indigena.hr

  • Views: 519
  • Proizvođač: INDIGENA
  • Model: ZH4013
  • Dostupnost: Dostupno
  • 19,90kn
  • Cijena za jedinicu mjere: 39,80 kn/kg

Tagovi: ŽITARICE