SUHI ANANAS 100 g

SUHI ANANAS 100 g

SUHI ANANAS 100 g

Ananas je posebna voćka koja je širom svijeta postala simbolom dobrodošlice i gostoljubivosti. Svi vole ananas, njegov sladak i sočan plod posebnog okusa.

Potječe iz Srednje i Južne Amerike, gdje ga je 1493. godine otkrio C. Columbo i donio ga španjolskoj kraljici Isabeli. Ubrzo je shvaćeno da taj plod prevenira skorbut, bolest koja je na dugim putovanjima napadala mornare zbog nedostatka vitamina C u njihovoj jednoličnoj prehrani.Od tada je, kad god je to bilo moguće, ananas uvrštavan kao obvezan dio jelovnika posade brodova. Tek je kasnije otkriven vitamin C kojim ovaj plod obiluje.

Na taj se način ananas naglo proširio po čitavom svijetu. Vrlo brzo postao je popularan i u Europi, gdje se danas u staklenicima uzgaja i u hladnijim krajevima.Ananas je ime dobio po tome što su ga tako nazivali južnoamerički Indijanci. U prijevodu njegovo ime znači "miomirisan izvrstan plod".

Danas su poznate mnoge vrste ananasa. Neke se koriste za prehranu (naročito vrste Cayenne, Queen i Spanish), dok se druge vrste uzgajaju zbog veoma finih vlakana koja se upotrebljava za posebne vezove.Nutricionistički gledano, to je niskokaloričan plod bez masnoća, s malom količinom soli, bogat vitaminom C, te naročiti izvor mangana. Osim toga, ananas sadrži enzim bromelain, koji je sličan pepsinu, našem snažnom enzimu za probavu bjelančevina i na sličan način pomaže probavi.Sastav: 100% suhi ananas u kockicamaZemlja porijekla: Tajland

Volumen: 100 g

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži / dostupno na upitNa tržište stavlja Advent d.o.o., Šijanska cesta 5, 52100 Pula

  • Views: 179
  • Proizvođač: ADVENT
  • Model: ADV0039
  • Dostupnost: Dostupno
  • 6,00kn
  • Cijena za jedinicu mjere: 60,00 kn/kg

Tagovi: SUHO VOĆE