SUHA PAPAJA 100 g

SUHA PAPAJA 100 g

SUHA PAPAJA 100 g

Plod papaje raste na stablu papaje koje bismo bolje mogli nazvati divovskom travom, budući da to "stablo" nema drvenastog tkiva. Papaja potječe iz centralnog dijela Amerike, ali se danas obilno uzgaja širom svijeta.

U nekim se krajevima ta biljka naziva "ljekovitim stablom", budući da se od listova i sjemenja pripremaju različiti lijekovi.Plod papaje je velik i teži od 0,5 kg do 2 kg, a po obliku može biti okruglast, cilindričan ili kruškolik, ovisno o vrsti. Postoji, naime, 45 poznatih vrsta papaje.

Kora je obično zelenkasta ili žuta, dok mu je "meso" narančaste, roza ili crvene boje; mekano, sočno i slatkasto. U sredini se nalazi brojno sitno crno okruglasto sjemenje koje se koristi kao začin sličan papru.Zreli plod se može koristiti u svježem stanju ili se može sušiti i dehidrirati i tako koristiti kao svo drugo sušeno voće - za doručak kao muesli ili granola, te u raznim kolačima.

Osim toga iz nezrelog ploda papaje dobiva se i enzim papain koji potiče probavu bjelančevina, poboljšava apetit te djeluje antibakterijski.Nezrela, zelena papaja se može kuhati poput povrća. Papaja je bogat izvor raznih vitamina i minerala, među kojima se naročito ističu visoke koncentracije vitamina A, folne kiseline i posebno vitamina C te kalcija.

Osim toga, bogat je neprobavljivim vlaknima koja pospješuju probavu.Sastav: 100% suha papajaZemlja porijekla: Tajland

Volumen: 100 g

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži / dostupno na upitNa tržište stavlja Advent d.o.o., Šijanska cesta 5, 52100 Pula

  • Views: 186
  • Proizvođač: ADVENT
  • Model: ADV0040
  • Dostupnost: Dostupno
  • 7,50kn
  • Cijena za jedinicu mjere: 75,00 kn/kg

Tagovi: SUHO VOĆE