DATULJE OSUNČANE 500g Barni Almadinah

DATULJE OSUNČANE 500g Barni Almadinah

DATULJE OSUNČANE 500g Barni Almadinah

Palme datulje su se od antičkih vremena uzgajale u suhim predjelima Starog Svijeta – posebno na sjeveru sušne Afrike i na Sredozemlju. Pretpostavlja se da se u biblijskom opisu zemlje u “kojoj teče med i mlijeko”, pod medom smatra onaj koji se pripremao iz datulove palme, koja se hebrejski nazivala tamar.

Osim za prehranu ljudi, izmiksanim suhim datulama pomiješanim sa žitaricama, hranile su se tada i deve, konji i psi u Sahari. Danas su glavni izvoznici datula Irak (80%) i Iran, Saudijska Arabija, Egipat, Australija.Taj je plod izrazito sladak (u svježem stanju sadrži 55% šećera, koji se sušenjem znatno koncentrira), tako da u mnogim jelima njime možemo zamijeniti nezdravi šećer, naročito ako dobro izmiksamo datule dodajući im vode.

Šećer u datulama je prirodno vezan sa topivim biljnim vlaknima koje sprječavaju naglo iskorištavanje šećera iz njih, što sprječava posljedičnu hipoglikemiju.Datulje dakle predstavljuju odličan prirodan izvor energije koji će vas brzo “podići” i dati vam snagu, bez kasnije slabosti.

Mogu se koristiti svježe i sušene. Nasjeckane datule su odličan dodatak žitaricama, pudinzima, slatkom kruhu, kolačićima, keksima, a od njih se može napraviti i slatki namaz.Sastav: 100% osunčane datulje s košticamaZemlja porijekla: Saudisjaka Arabija

Volumen: 500 g

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži / dostupno na upitNa tržište stavlja Galleria Inernazionale d.o.o., Predavčeva 6, 10000 Zagreb

  • Views: 115
  • Proizvođač: INDIGENA
  • Model: ZH4020
  • Dostupnost: Dostupno
  • 22,00kn
  • Cijena za jedinicu mjere: 44,00 kn/kg

Tagovi: DATULJE