ČAJ MALVA (20 VREĆICA) + 20 KAPSULA

ČAJ MALVA (20 VREĆICA) + 20 KAPSULA

ČAJ MALVA (20 VREĆICA) + 20 KAPSULA

Sljez (Malva verticillata) učinkovit je i blag proizvod za mršavljenje.

Čaj od kineskog slijeza često se koristi u kurama za mršavljenje. Njegovi agensi ubrzavaju metabolizam, ublažavaju zatvor koji je uzrok mnogih tegoba te uzrokuje gubitak energije iz našeg organizma.

Osim detoksicirajućeg učinka, ima protuupalno i umirujuće djelovanje koje pomaže tijekom procesa mršavljenja koji sam po sebi uzrokuje stres i tjeskobu. Njegova redovita upotreba pomaže u postizanju optimalne tjelesne težine.Malva ili kineski sljez

Jedan od najnovijih trendova među zdravim dodacima je biljka Malva verticillata poznatija kao kineski sljez ili mallow. Biljka se izvorno uzgaja u južnoj Europi i Aziji, ali sada raste od srpnja do rujna na ravnicama i obradivim poljima diljem svijeta.

Lišće i sjemenke mogu se jesti sirovi ili kuhani. Najčešće se priprema kao čaj, a može se dodavati i u salate zbog ugodnog i blagog okusa. Sjemenke imaju ugodan orašasti okus.Aktivne komponente

Sjemenke Male verticillata sadrže sluz, polisaharide i flavonoide. Sluz se sastoji od složenih ugljikohidrata koji, zajedno s flavonoida i antocianidima, imaju umirujuće djelovanje.

U biljnoj medicini smatra se demulcentom koji pomaže u uklanjanju iritacije i blagih upala.Tradicionalna primjena

Kineski sljez koristi se kao hrana i lijek još od vremena antičke Grčke i Rima. Smatralo se korisnim kao protuupalno sredstvo za kožu, gastrointestinalne i dišne putove. Najčešće se čaj od kineskog slijeza primjenjuje za suhi kašalj, upalu grla, kronične upale i kod upale kože i dermatitisa.

Sljez se također koristi za liječenje bubrežnih poremećaja, zadržavanje tekućine i protiv proljeva. Listovi i peteljke su vrlo djelotvorni kod probavnih smetnji.

Sjemenke sadrže polisaharide koji stimuliraju bijele krvne stanice. Mnoga istraživanja su pokazala da sirovi prašak kineskog sljeza ima antikancerogeno djelovanje.Nuspojave i upozorenja

Nema poznatih nuspojava kod primjene kineskog slijeza. Kad se uzgaja na anorganskom tlu koje je bogato dušikom, u lišću se može pojaviti visoka koncentracija nitrata. Listovi su zdravi kada se uzgaja organski.Zeleni čaj dolazi iz Kine gdje ga poznaju još od davnina. Danas je znanstveno dokazano ljekovito djelovanje zelenog čaja pa ga se preporučuje piti što više.

U zelenom čaju ima preko 300 aktivnih komponenti i upravo njihova kombinacija daje efikasne rezultate za ljudski organizam. Zeleni čaj bogat je polifenolima, osobito EGCG-om koji je snažan antioksidans.

Zeleni čaj sadrži i kofein koji stimulira probavu. Količina kofeina manja je nego u kavi što je dobro jer se čaj može piti više puta dnevno bez da se unese previše kofeina.Djelovanje zelenog čaja

 • jača srce i krvožilni sustav
 • smanjuje loš (LDL) kolesterol
 • ubrzava metabolizam
 • regulira razinu šećera u krvi
 • daje osjećaj sitosti bez suvišnih kalorija


Sena, majčin list – koristi se kod zatvora, iritabilnog crijevnog sindroma, kod evakuacije crijevnog trakta pred dijagnostičke testove, u čajnim mješavinama za čišćenje i redukciju tjelesne težine. List sene koristi se kao laksativ.

Učinkovito stimulira pražnjenje crijeva, a djelovanje se ispoljava 6 - 10 sati po upotrebi.

Korijen ginsenga djelotvorno liječi probleme s krvnim tlakom i to tako da snižava previsok, a povisuje sniženi tlak. Također povoljno djeluje na slabokrvnost, upalne bolesti zglobova, probavne smetnje, otklanja nesanicu, umor i probleme s cirkulacijom te sprečava hipoglikemiju.Utjecajem na žlijezde s unutrašnjim izlučivanjem, ginseng pomaže u potpunom iskorištavanju vitamina i minerala u organizmu. Jedna od najraširenijih primjena ove biljke povećanje je moždane aktivnosti i izlučivanja adrenalina, poboljšane efikasnosti rada pluća.

U zapadnoj medicini korijen ginsenga preporuča se kao stomahik i digestiv (kod probavnih smetnji), za normalizaciju razine šećera i kolesterola u krvi. Ginseng povećava koncentraciju kisika u tkivima, čime se kontrolira stvaranje mliječne kiseline i značajno smanjuje proces anaerobne glikolize.

Time se štede mišići, mišićni umor nastupa znatno kasnije i manje je izražen, a oporavak je puno brži.Sastav čaja: sljezov list, zeleni čaj, list sene, korijen ginsenga

Sastav kapsule: sljezov list, zeleni čaj, list sene

Primjena: 200 - 300 ml vruće vode preliti preko vrećice, pustiti da odstoji 15 - 20 minuta

Dnevna doza: 1 kapsula i 2 šalice čaja dnevnoZemlja podrijetla: Mađarska

Volumen: 20 vrećica čaja + 20 kapsulaNa tržište stavlja Nila Media Grupa d.o.o., Bencekovićeva 38a, 10020 Zagreb

 • Views: 332
 • Proizvođač: DR. CHEN PATIKA
 • Model: DC0027
 • Dostupnost: Dostupno
 • 70,00kn
 • Cijena za jedinicu mjere: 70,00 kn/kom

Tagovi: ČAJEVI DREVNE KINE, MRŠAVLJENJE