PLASTIČNA POSUDA ZA KLIJANJE

PLASTIČNA POSUDA ZA KLIJANJE

PLASTIČNA POSUDA ZA KLIJANJE

Opis proizvoda:

Prikladna za klijanje sjemenki i mahunarki. Set sadrži 3 tanjura s rupicama i 1 puni tanjur, proizvedeni od polistirola. Klice su iznimno bogate nutritivnim tvarima: vitaminima, mineralima, enzimima i antioksidansima. Medicinska istraživanja su dokazala da neke klice smanjuju kolesterine, pomažu u normalizaciji krvnog tlaka i onemogoćuju razvoj određenih kardiovaskularnih bolesti. Dokazano je i antikancerogeno djelovanje. Pomoću posuda za klijanje i vi možete jednostavno uzgajati klice u svome domu, potrebna vam je samo voda i šaka sjemenki.


Za klijanje koristiti isključivo jestive sjemenke iz bio uzgoja!


Pranje: stavite sjemenke u jedan tanjur s rupicama i temeljito ih operite pod tekućom vodom.

Namakanje: oprane sjemenke stavite u donji tanjur (bez rupice), zalijte vodom na način da su skroz pokrivene. Namakanje traje dok sjemenke očigledno ne nabubre. U prosjeku to traje ½-1 dan, dok u slučaju sjemenki s debelim koricom (sjemenke suncokreta ili bundeva) može trajati i 1-2 dana.


Klijanje: nabubrene sjemenke stavite u tanjur s rupicama i operite pod tekućom vodom, te stavite tanjur na vrh donjeg tanjura punog vode. Potrebno je svaki dan minimalno 2-3 puta ponovo oprati sjemenke kako biste izbjegli stvaranje sluzi i da im osigurate dovoljno tekućine. Sjemenke trebaju paru za optimalno klijanje te ih je potrebno poklopiti s drugim tanjurom s rupicama. U slučaju stvaranja plijesni, isprobajte klijanje bez poklapanja, smanjite temperaturu ili povećajte učestalost pranja. Set sadrži više tanjura s rupicama što vam omogućuje istovremeno klijanje više vrsti sjemenki.


Pozicija tanjura: na svjetlijem mjestu klice će biti tamnije, bogatije vitaminom C i karotinom. Izbjegavati direktno sunce, koje može djelovati tako da klice „prokuhaju“.

Idealna temperatura: ovisi o vrsti sjemenki, između 17-25°C.

Trajanje klijanja: ovisi o vrsti sjemenki, od 3 dana do 1-2 tjedana. Uzgajanje pšenične trave može trajati i do 4-5 tjedana.


Konzumiranje klica: možete ih konzumirati svježe, kuhane ili pečene, sa ili bez sjemenki. Potrebno je istaknuti da klice sadrže najviše nutritivnih tvari u svježem obliku. Nikad se ne smiju konzumirati plijesnive, trule ili smrdljive klice.

Skladištenje: svježe klice možete držati u hladnjaku 1-2 tjedana, na niskoj temperaturi (4-5°C) osušene klice držite u zatvorenoj kutiji.


Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži / dostupno na upitNa tržište stavlja Galleria Internazionale d.o.o., Predavčeva 6, 10090 Zagreb

  • 39,00kn
  • Cijena za jedinicu mjere: 39,00 kn/kom

Tagovi: POSUDE