LUCERNA (ALFAALFA) ZA KLIJANJE BIO 200 g

LUCERNA (ALFAALFA) ZA KLIJANJE BIO 200 g

LUCERNA (ALFAALFA) ZA KLIJANJE BIO 200 g

Bio alfaalfa sjemenke su član porodice graha, što ih čini mahunarkama. To je inzvaredna biljka koja se može saditi svugdje u svijetu, u bilo koje doba godine, bez obzira na temperaturu i klimu, a koja klija u samo 7 dana.

Od alfaalfa bio sjemenki možete lako sami sebi uzgojiti klice koje mogu biti dobar dodatak svakom vašem jelu.Bio lucerna (alfaalfa) za klijanje su sjemenke koje su pogodne kao dodatak svakom vašem jelu. Bogat su izvor proteina, kalcija, minerala, vitamina A, vitamina B kompleksa i vitamina C,D,E i K. Bio lucerna (alfaalfa) klice osim što pomlađuju one i obnavljaju vaš organizam te eliminiraju otrove iz tijela.

Idealne za svakodnevan dodatak prehrani jer, osim što su zdrave, čiste tijelo od antibiotika, alkohola i teških metala.


Procedura klijanja

Pranje: stavite sjemenke u jedan tanjur s rupicama i temeljito ih operite pod tekućom vodom.

Namakanje: oprane sjemenke stavite u donji tanjur (bez rupice), zalijte vodom na način da su skroz pokrivene. Namakanje traje dok sjemenke očigledno ne nabubre. U prosjeku to traje ½-1 dan, dok u slučaju sjemenki s debelom koricom (sjemenke suncokreta ili bundeva) može trajati i 1-2 dana.

Klijanje: nabubrene sjemenke stavite u tanjur s rupicama i operite pod tekućom vodom, te stavite tanjur na vrh donjeg tanjura punog vode. Potrebno je minimalno 2-3 puta ponovo oprati sjemenke kako biste izbjegli stvaranje sluzi i da im osigurate dovoljno tekućine.

Sjemenke trebaju paru za optimalno klijanje te ih je potrebno poklopiti s drugim tanjurom s rupicama. U slučaju stvaranja plijesni, isprobajte klijanje bez poklapanja, smanjite temperaturu ili povećajte učestalost pranja. Set sadrži više tanjura s rupicama što vam omogućuje istovremeno klijanje više vrsti sjemenki.Sastav: sjemenke lucerne (Medicago sativa)*

* iz kontroliranog organskog uzgojaZemlja porijekla: Mađarska

Volumen: 200 g

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži / dostupno na upitNa tržište stavlja Galleria Internazionale d.o.o., Predavčeva 6, 10090 Zagreb

  • 26,00kn
  • Cijena za jedinicu mjere: 130,00 kn/kg

Tagovi: KLICE