MSM U PRAHU 250 g

MSM U PRAHU 250 g

MSM U PRAHU 250 g

MSM (metil sulfonil metan) je oblik organskog sumpora, jednog od najvažnijih minerala u ljudskom tijelu, te je prisutan u svim stanicama. MSM potječe iz oceana, gdje mikroskopski plankton izlučuje sumpor koji zajedno s morskom vodom isparava u atmosferu. Sumpor potom uz pomoć oborina dospjeva na kopno gdje se nakuplja u biljkama.

Sudjeluje u proizvodnji novih stanica, kolagena i elastina, apsorpciji vitamina, održavanju zdravih zglobova, tkiva i mišića te pri uspostavi acidobazne ravnoteže. MSM je poznat kod formiranja kostiju i hrskavice te drugog vezivnog tkiva, što spriječava proizvodnju reumatoidnog faktora, ublažuje probleme s hrskavicom, bol u mišićima te probleme sa zglobovima i bursitisom.


Biološki aktivni sumpor pomaže našem tijelu da ostane mlado i energično. Kako starimo, zajedno sa nedostatkom esencijalnih hranjivih tvari u našoj prehrani, naše tijelo postaje ukočenije, a naša energija se naglo usporava.

MSM je pogodan za njegu kože jer joj vraća vlagu koju ona gubi s godinama. Masne hranjive kreme koži ne daju potrebnu vlažnost već dodatno zatvaraju pore i maste kožu. Uz oralnu konzumaciju, MSM se pomiješan s bepanthenom ili bilo kojom drugom neutralnom kremom može nanositi direktno na kožu prije spavanja. U jutarnjim satima koža ostaje svježa, meka i sjajna.


Istraživanja pokazuju da u tijelu mora postojati makar minimalna koncentracija MSM-a kako bi se očuvale normalne fiziološke funkcije i molekularna struktura našeg mišićno-koštanog sustava. Nedostatak MSM-a u organizmu uzrokuje razne zdravstvene tegobe kao što su umor, depresija, visoka osjetljivost na fizički i psihički stres te degenerativne bolesti. Njegova sposobnost neutraliziranja upala je bilo jedno od najvećih otkrića na području zdravlja.

Optimalna doza ovisi o prirodi i intenzitetu smetnji, a i preporuke o doziranju se razlikuju od autora do autora. U većini slučajeva, kod odraslih je dovoljno početi dozama od 3 grama dva puta dnevno. Djeca mlađa od 10 godina trebaju uzeti 1 gram dva puta dnevno, a mladi od 10 do 18 godina 2 grama dva puta dnevno. Nakon nekoliko mjeseci doza za odrasle može se svesti na 2 grama dva puta dnevno, iako održavanje više doze neće uzrokovati štetne posljedice.


Osobe s ozbiljnijim oboljenjima trebaju uzimati još veće doze MSM-a, a neka su istraživanja pokazala da nije došlo do značajnog poboljšanja bez vrlo visokih doza, poput 30 grama dnevno. Takve ekstremne doze se općenito ne preporučuju svima, iako ni za njih nije bilo prijavljenih negativnih učinaka. Općenito, MSM je potpuno bezopasan i netoksičan, a do sada još nije otkrivena gornja granica koja bi uzrokovala toksičnost.

Svaku promjenu u doziranju treba primijeniti postupno, kako bi se organizam naviknuo. Treba biti spreman za efekte detoksikacije, koji se mogu javiti u vidu mučnine, proljeva ili glavobolje, stoga je dobro ne povećavati doziranje dok ne nestanu svi simptomi detoksikacije. MSM je najbolje uzeti sa čašom vode pola sata prije jela, te ne uzimati prije spavanja jer može podići razine energije.Sastav: 100% MSM prah

Zemlja porijekla: Kina

Volumen: 250 g

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži / dostupno na upit


Na tržište stavlja Alfa koncept d.o.o., Hrvatskog Proljeća 28/2, 10000 Zagreb, 091/4555-075, info@indigena.hr

  • Views: 1458
  • Proizvođač: INDIGENA
  • Model: ZH3010
  • Dostupnost: Dostupno
  • 69,00kn
  • Cijena za jedinicu mjere: 276,00 kn/kg

Tagovi: MSM