LANENO BRAŠNO 500 g

LANENO BRAŠNO 500 g

LANENO BRAŠNO 500 g

Laneno brašno sadrži puno vlakana, bjelančevina, vitamina i mineralnih tvari. Pošto sadrži bjelančevine, preporuča se i vegetarijancima. Lan je dobro koristiti zbog brojnih blagotvornih učinaka na očuvanje zdravlja, a brašno koje se proizvodi od njega može djelomično ili potpuno zamijeniti u receptima navedenu količinu brašna.

Tijekom proizvodnje lanenog brašna prvo se iz sjemenki lana hladnim prešanjem izvlači ulje, a nakon toga se one melju u fino brašno. Laneno brašno također sadrži veliku količinu magnezija.

Njegova primjena je raznolika. Možemo ga koristiti za zgušnjavanje jer ima sposobnost upijanja velike količine vode i masti. Kod pečenja, dio brašna možemo zamijeniti lanenim brašnom jer se time povećava nutritivna vrijednost hrane.

Laneno brašno također potpomaže čišćenje organizma. Još u antičko doba je bilo poznato da zbog smetnji u probavi mogu nastati razne bolesti. Smatra se da od Hipokrata potječe izreka „smrt vreba u crijevima“. Obzirom da ima blago laksativno djelovanje, moguće ga je koristiti i za tretiranje simptoma zatvora.Sastav: 100% laneno brašno

Zemlja porijekla: Republika Hrvatska

Volumen: 500 g

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži / dostupno na upit


Na tržište stavlja Alfa koncept d.o.o., Hrvatskog Proljeća 28/2, 10000 Zagreb, 091/4555-075, info@indigena.hr

  • Views: 1418
  • Proizvođač: INDIGENA
  • Model: ZH2004
  • Dostupnost: Dostupno
  • 21,25kn
  • Cijena za jedinicu mjere: 42,50 kn/kg

Tagovi: BRAŠNA