HELJDINO BRAŠNO 1000 g

HELJDINO BRAŠNO 1000 g

HELJDINO BRAŠNO 1000 g

Heljda je sjeme biljke Fagopyrum esculentum, podrijetlom sa sjevera Europe, kao i Azije. Spada u zeljaste biljke, iako se često pogrešno svrstava u žitarice. Zrno koje se koristi za ljudsku prehranu je piramidalnog oblika i da bi se mogla koristiti kao hrana, mora se ukloniti vanjska ljuska. Može se kuhati kao riža, pripremiti u obliku heljdine kaše ili se može samljeti i na taj se način dobiti kvalitetno brašno za pripremanje palente.

Heljda ima približno jednaku energetsku vrijednost kao i druge žitarice, a jedna šalica (168 grama) kuhane heljdine prekrupe sadrži oko 150 kalorija. U toj jednoj šalici ujedno ćemo dobiti čak 4,5 g prehrambenih vlakana. Izvrstan je izvor antioksidativnih biljnih spojeva, poput luteina, zeaksantina, rutina i kvercetina te minerala mangana koji također posjeduje antioksidativna svojstva. Razmatra se i kao izvor vitamina B kompleksa i magnezija, a sadrži i triptofan koji pospješuje san.

Još jedna prednost heljde je ta što ne sadrži gluten, tako da je pogodna za osobe koje su alergične na gluten ili intoleranrne na pšenicu.

Upotreba: Heljdino brašno je vrlo kvalitetno brašno i koristi se za pripremanje palente (žganaca), ali i kao dodatak brašnu ostalih žitarica. Od heljdinog brašna mogu se pripremati ukusna peciva, kruh, palačinke, muffini, a koristi se i za izradu japanskih soba rezanaca. Pogodno je i za dodavanje smjesi za palačinke.Sastav: 100% fino mljeveno brašno heljde

Zemlja porijekla: EU

Volumen: 1000 g

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži / dostupno na upit


Na tržište stavlja Alfa koncept d.o.o., Hrvatskog Proljeća 28/2, 10000 Zagreb, 091/4555-075, info@indigena.hr

  • Views: 432
  • Proizvođač: INDIGENA
  • Model: ZH2009
  • Dostupnost: Dostupno
  • 35,00kn
  • Cijena za jedinicu mjere: 35,00 kn/kg

Tagovi: BRAŠNA