SVESTRANOST SODE BIKARBONE

Posted by Kristina 21/04/2017 0 Comment(s) Vodič kroz zdravlje,

Sodu bikarbonu danas možemo koristiti na razne načine, osim što je dobra za čišćenje, njegu lica te ima mnoge druge namjene i koristi, sodu možemo koristiti i za liječenje želučanih tegoba.

 

Soda nam pomaže neutralizirati kiseline u probavnom sustavu, što liječi razne želučane tegobe.

 

Ona djeluje kao antacid te je u stanju razbiti masne tvari, tako da se hrana lakše probavlja, bez pritiska i boli u trbuhu, vjerojatno je jedina bezopasna neorganska tvar koja dokazano ima

višestruko korisno djelovanje kao lijek, kozmetičko sredstvo, sredstvo za čišćenje, higijenu i njegu, adsorbent mirisa i drugo.

 

Prehrana je vrlo važna u održavanju povoljnog pH stanja u organizmu koje bi trebalo biti lužnato, a mnoge namirnice poput slatke, brašnaste i prerađivane hrane zakiseljuju organizam te su okidač za stanično propadanje i teže bolesti. 

 

Protualergijsko, protuupalno, protugljivično i protukiselo svojstvo samo su neka od svojstava natrijeva bikarbonata za poboljšanje života, zato se uvelike koristi kao namirnica za stvaranje lužnatog organizma.

 

Osnovna funkcija sode bikarbone u tijelu je da organi budu u lagano alkalnom području, gdje naši enzimi najbolje rade, a organizam se u takvom području najlakše bori protiv bakterija i virusa.

 

Neke od indikacija koje mogu upućivati da je narušena pH ravnoteža u organizmu su učestale glavobolje, osjećaj slabosti i malaksalost, alergije ili gljivična oboljenja. 

 

Ako soda bikarbonu uzimate oralno, onda to treba biti terapijski, što znači da se uzima u periodu od dva do tri tjedna te trebate biti spreman na nuspojave poput mučnine, dijareje i osipa. 


Navedeni simptomi upućuju na detoksikaciju jer otrovi iz našeg organizma trebaju izaći. 

 

Jedan od načina uzimanja sode bikarbone u svrhu alkalizacije organizma je da se pomiješa s medom i lagano se ostavi da se smjesa topi u ustima te se tako apsorbira kroz slinu. 

 

Ako imate problema sa žgaravicom, dovoljno je popiti čašu vode s pola čajne žličice soda bikarbone, pH vrijednost u Vašem želucu će se stabilizirati, što će pomoći da se smanji kiselost.

 

Sa soda bikarbonom možete napraviti i pastu za čišćenje i izbjeljivanje zubi, dovoljno je da pomiješate 1 žličicu soda bikarbone, par kapi limuna i pola žličice eko ulja kokosa za zaštitu, odlična je i kao sastojak za vodicu za ispiranje usta kod lošeg zadaha, dovoljno je da u 2 dcl tople vode stavite pola žličice sode bikarbone, i dobro promiješate.

Tekućinu grgljati par sekundi i isprati usta.

 

Dakle soda bikarbona nije dobra samo za čišćenje i ribanje posuđa, može nam uvelike pomoći kao zamjena za skupe kozmetičke preparate.